Levensnavigator

Levensnavigator

Weblog

Deel jouw gedachten met anderen op het weblog. Of stel anoniem een vraag!

Wie de verbinding met God verbreekt raakt in de war

AlgemeenPosted by Levensnavigator Fri, May 14, 2010 15:40:53

Onlangs viel de stroom ruim een half uur uit. Alles raakte in de war. Het licht viel uit, de computers, teevees, radio’s, kassa’s, telefoons, koelkasten, diepvriezers deden het niet meer. Kortom alles wat stroom nodig had was uitgeschakeld. Zo zijn er steeds meer mensen die God uitschakelen. Gevolg: alles raakt in de war. Mensen doen waar ze zin in hebben; wetten en voorschriften worden uitgeschakeld; alles mag en kan; het leven wordt één grote chaos en steeds meer mensen voelen zich onzeker en raken zelfs in paniek.

E. Huisman em.deken

  • Comments(1)//levensnavigator.sintmartinusgennep.nl/#post46

De ooievaars zijn symbool van een blijvend huwelijk.

AlgemeenPosted by Levensnavigator Thu, May 06, 2010 11:55:46

Op het oude stadhuis van Gennep is een ooievaars echtpaar neergestreken. Zelfverzekerd en onverstoorbaar kijken ze naar de mensen beneden hen.

In dit stadhuis bevindt zich de trouwzaal. Heel wat bruidsparen komen daar met volle overtuiging hun ja- woord uitpreken. Maar bij hoeveel wordt dit ja-woord na kortere of langere tijd een nee-woord? Bruid en bruidegom kunnen een voorbeeld nemen aan de ooievaars; zij zijn monogaam. Hun ´ja” is “ja!”

E. Huisman em.deken

  • Comments(0)//levensnavigator.sintmartinusgennep.nl/#post45

Waar liefde is, is God!

AlgemeenPosted by Levensnavigator Thu, May 06, 2010 11:54:10

Een jongeman ontmoet die vertelde dat hij van mij nog godsdienst had gehad op de basisschool. “Maar ik ben niet gevormd,” zei hij, “want ik kon mij geen voorstelling van God maken.” Iemand die bij mij was vroeg hem:”Geloof je in de liefde?” “Ja,” zei hij waarop haar antwoord:”dan weet je ook wie God is, want God is liefde en zo is in ieder van ons God aanwezig.” Later belde ik hem op en vroeg of dit antwoord hem bevredigde. Er op ingaande trok hij de conclusie: “als God de liefde in ons is, is Hij ook in mij, want de liefde volg ik.”

E. Huisman em.deken

  • Comments(0)//levensnavigator.sintmartinusgennep.nl/#post44

Als een aantal Kerkleden niet deugt, deugt dan de hele Kerk niet?

AlgemeenPosted by Levensnavigator Thu, May 06, 2010 11:52:45

Aan een bevriende moslim stuurde ik de volgende email: De Kerk wordt binnenstebuiten gekeerd. Een vóór-act van de laatste oordeelsdag. Dan gebeurt dit met ons allemaal.

Hij emailde terug: Ja, zwaar weer op het moment. Maar zo vergaat het ook met de islam, denk ik wel eens, vanwege een paar verschrikkelijke individuele gevallen worden alle gelovigen afgerekend door de anders- en met name niet-gelovigen. Waarom zien zij wel de splinter in het oog van hun broeder….?

E. Huisman em.deken

  • Comments(1)//levensnavigator.sintmartinusgennep.nl/#post43

Jezus overleeft elke crisis.

AlgemeenPosted by Levensnavigator Thu, May 06, 2010 11:51:00

De week vóór Pasen herdachten wij de laatste week van Jezus leven. Dat was voor Hem een crisisweek. Van zijn 12 leerlingen bleek er één een huichelaar te zijn; één die openlijk verklaarde niet zijn volgeling te zijn, negen die Hem in de steek lieten en een hele massa die eerst vóór Jezus was, was nu tegen Hem. Maar na zijn dood kwamen velen van hen tot bezinning en kwamen er vele volgelingen van Hem. Deze crisisgeschiedenis rond Jezus heeft zich in de loop der eeuwen vaker herhaald, tot op de dag van vandaag. Maar die gaat voorbij!

E. Huisman em.deken

  • Comments(0)//levensnavigator.sintmartinusgennep.nl/#post42

Bidden is één worden met God.

AlgemeenPosted by Levensnavigator Thu, May 06, 2010 11:49:24

Een man van rond de 60 zei tegen mij: “ik hoop plotseling te sterven; daar bid ik elke dag voor en ik weet zeker dat dit ook gebeurt, want ik heb al zó dikwijls ondervonden dat mijn gebeden verhoord werden. Veel mensen maken zich druk over het leven hier, maar ik vind dat je op de eerste plaats moet zorgen dat je lijn naar God in orde is. Mijn leven leg ik in zijn hand en dat maakt mij heel gerust.” Hij is een heel gewone mens, levend zoals iedereen, maar door wat hij vertelde blijkt hij uitzonderlijk. De tevredenheid straalt uit zijn ogen.

E. Huisman em.deken

  • Comments(0)//levensnavigator.sintmartinusgennep.nl/#post41

De haan is het symbool van de levensvictorie.

AlgemeenPosted by Levensnavigator Mon, March 29, 2010 17:29:46

Op Palmzondag houden veel kinderen een Palmprocessie. Zij houden dan een stok omhoog, vaak in de vorm van een kruis, met bovenop een broodje in de vorm van een haan. “Waarom een haan?” vroeg een kind. De haan is een zinnebeeld van Christus als de overwinnaar van de macht van de duisternis en de boze geesten, die de mens wakker schudt uit de slaap van de dood. Er is een oud vers dat luidt: De haan, bode van de dag, zingt reeds van het licht, dat komen gaat; ons roept de levenwekker Christus tot nieuw leven op.

E. Huisman em.deken

  • Comments(0)//levensnavigator.sintmartinusgennep.nl/#post40

Verwijten aan God zijn verkeerd geadresseerd.

AlgemeenPosted by Levensnavigator Mon, March 15, 2010 10:09:40

Chili werd getroffen door aardbevingen. Er zijn vele slachtoffers, dodelijke en gewonde, en de materiële schade is groot. De president van Chili deed hierover een opmerkelijke uitspraak. Zij zei: “de kracht van de natuur heeft ons zwaar getroffen.” Geen verwijt aan God, geen onbegrip aan het adres van God, maar de nuchtere opmerking dat de natuur de oorzaak is van deze ramp. Zo is het ook. Aardbeving, overstroming, storm, ziekte en dood liggen verankerd in de natuur. Die kunnen niemand verweten worden. Ook God niet.

E. Huisman em.deken

  • Comments(0)//levensnavigator.sintmartinusgennep.nl/#post39
Next »